Efficiënt sleutelbeheer bij Land Rover Metropool Noord

Metropool Noord is de grootste en nagelnieuwe Jaguar Land Rover vestiging in Antwerpen.  Voor Metropool Noord gold wat voor veel verdelers en wagenparken geldt: het registreren en beheren van sleutels is een uitdaging. Dit leidt regelmatig tot verstoring van werkprocessen. De oplossing voor deze uitdaging heeft Metropool Noord gevonden in een elektronisch sleutelkast – de open KeyConductor.

 Dankzij CaptureTech zijn sleutels veilig opgeborgen en er kan exact nagegaan worden wie, welke sleutel wanneer van hand tot hand zijn overgegaan

Behoefte aan efficiënt sleutelbeheer en elektronische sleutelkast

Als Jaguar Land Rover verdeler, beschikt Metropool Noord over tientallen sleutels; die van tweedehandswagens, demo wagens en nieuwe wagens. De zoektocht naar de juiste sleutel bij de juiste wagen bracht voorheen onnodig tijdverlies met zich mee. Via een positieve referentie van een andere verdeler binnen de Jorssen Groep, heeft Metropool Noord de verhuizing aangegrepen als het perfecte moment om de inname en uitgifte van sleutels te structureren en registeren. Wat zijn de ervaringen met de nieuwe sleutelbeheer oplossing van CaptureTech? Een gesprek met Philip Jacobs, Product Genius & Handover Specialist bij de Jaguar Land Rover.

KeyConductor: Nooit meer zoeken naar sleutels

Philip Jacobs “Alle sleutels hingen aan metalen haakjes die vrij toegankelijk waren voor iedereen. Omdat er geen registratie of controle was op wie welke sleutels wanneer had meegenomen, kostte ons dit dagelijks onnodig veel zoekuren.” De oplossing voor deze uitdaging heeft Metropool Noord gevonden in een open KeyConductor van CaptureTech. Met dit sleutelbeheersysteem worden sleutels veilig opgeborgen en kan er exact worden nagegaan wie, wat, waar en wanneer sleutels van hand tot hand zijn overgegaan. De elektronische sleutelkast heeft 84 actieve posities, biedt de mogelijkheid tot uitbreiding en heeft een vervangbare U-hasp. De personeelsleden hebben toegang tot de sleutels met hun persoonlijke personeelsbadge.

Verwachtingen meer dan ingelost

Philip Jacobs: “Uiteraard hebben wij verschillende oplossingen bekeken, maar de KeyConductor van CaptureTech heeft de makkelijkste werking. Daarbij hebben zij ons zeer goed advies verstrekt en de verwachtingen meer dan ingelost. Zeker toen we snel enkele blades (posities) verder uit elkaar wilden plaatsen, is dit zeer snel en professioneel aangepakt en opgelost. En dat alles binnen de strakke timing die we hadden omdat de dealer enkele dagen later werd geopend. Daarbij was het een groot voordeel dat de eigen personeelsbadges gebruikt konden worden als toegangspassen.”

Met ons nieuwe sleutelbeheersysteem besparen wij direct op kosten. Daarnaast is de samenwerking met CaptureTech top verlopen. Ze zijn een vlotte en betrouwbare specialist.

Inzicht in laatste gebruiker zonder software te raadplegen

De KeyConductor wordt gebruikt om de sleutels van nieuwe wagens te beheren en registreren. Die sleutels zijn voorzien van zogeheten KeyCops, intelligente sleutelringen met barcode en RFID waardoor zij geïdentificeerd en verwerkt kunnen worden. Jacobs: “Eén sleutel gaat langs verschillende personen. Een technieker zet de wagen klaar zodat het volledige proces kan worden afgewerkt, inclusief poetsen en accessoires. Daarna komt de wagen bij de hand-over specialist die deze aan de klant overhandigd. We werken met de laatste vier cijfers van het chassisnummer, waardoor we van elke sleutel op de kast kunnen zien wie de laatste gebruiker was. Dus zonder de software te raadplegen. Dat werkt vlot en efficiënt.”

Investering snel terugverdiend

“De investering van de KeyConductor verdient zichzelf snel terug”, aldus Jacobs. “Met ons nieuwe sleutelbeheersysteem besparen wij direct op kosten. Verder wordt het zoeken volledig vermeden. Dat zijn ook enkele uren per maand. Al met al heeft KeyConductor ons een vlotte werking bezorgd voor onze nieuwe wagens. Daarbij is de samenwerking met CaptureTech top verlopen. Zij zijn een vlotte en betrouwbare specialist.”
× Hoe kunnen wij u helpen?