Nieuws

Foutloos werken met de Light Tag van NIMMSTA

2 augustus, 2024
NIMMSTA Light Tag
2 augustus, 2024

De innovatieve Pick-by-Light-oplossing Light Tag van de fabrikant van de Industrial Smart Watch NIMMSTA is een nieuwe benadering om intralogistieke processen te optimaliseren en daardoor efficiënter te maken. Maar wat kan deze oplossing echt? Is deze vergelijkbaar met traditionele Pick-by-Light-methoden? Hieronder belichten we de belangrijkste punten van de NIMMSTA Light Tag.

Boek nu je demo

Pick-by-Light eenvoudig gemaakt met de Light Tag van NIMMSTA

De verklaring van NIMMSTA over hun nieuwe oplossing, die voor het eerst werd gepresenteerd op de LogiMAT 2022, is duidelijk: “In combinatie met de Industrial Smart Watch kunnen intralogistieke processen [met de Light Tag] digitaler, sneller en tot 80% efficiënter worden afgehandeld.” Maar hoe werkt de Pick-by-Light-oplossing precies en wat maakt deze anders dan andere?

De LEDs in de Light Tag kunnen in verschillende kleuren en patronen oplichten. Elke Light Tag wordt via Bluetooth aan een locatie toegewezen voordat deze op een specifieke opslagplaats wordt bevestigd. Voor bevestiging kan een magnetische strip of plakband worden gebruikt. Wanneer de medewerker nu de opdracht krijgt via de NIMMSTA draagbare barcode scanner (het Model HS 50 is beschikbaar in Standard Range en Mid Range) om naar locatie 1 te gaan en zich binnen een straal van 10 meter van locatie 1 bevindt, zullen de Smart Watch en de Light Tag in dezelfde kleur oplichten. De exacte opslagplaats is zo onmiddellijk visueel herkenbaar, wat de workflow met tot 80% versnelt.

Tijd en kosten besparen met Light Tag

Traditionele Pick-by-Light-oplossingen functioneren op een vergelijkbare manier. Wat is het voordeel van NIMMSTA Light Tag? Volgens de fabrikant is het de eenvoudige en snelle integratie van het systeem in het magazijn, terwijl de implementatie van traditionele Pick-by-Light-systemen vaak zeer kostbaar en tijdrovend is. Normaal gesproken moeten alle rekken worden bekabeld, de elektronica worden ingebouwd en moet er ook software worden geïnstalleerd. “Bij NIMMSTA is de oplossing eenvoudig en slim, want het slimme zit al in de Smart Watch en deze spreekt alleen het betreffende Light Tag aan wanneer dat nodig is,” aldus de fabrikant.

Wij vinden dat de nieuwe Light Tag van NIMMSTA is een zeer slimme en vooral snel geïntegreerde Pick-by-Light-variant. Voor de inzet van Light Tag is natuurlijk het gebruik van de NIMMSTA Industrial Smart Watch een vereiste.

Heb je interesse in de NIMMSTA Light Tag en/of de Industrial Smart Watch van NIMMSTA? Neem gerust contact met ons op en ontdek de slimme manier om je logistieke processen te optimaliseren!

Waarom kiezen voor NIMMSTA?

Met de zorgvuldig ontworpen scanoplossingen van NIMMSTA kunnen processen tot wel 80% sneller verlopen, terwijl tegelijkertijd fouten worden verminderd. De apparaten mogen dan klein zijn, ze doen zeker niet onder voor vele traditionele handheld apparaten. Door de geavanceerde technologie leveren deze scanners snelle en betrouwbare barcode scanning.

  • Geschikt voor verschillende scanafstanden tot wel 6 meter
  • Bestand tegen temperaturen tussen -20°C – 50°C
  • Batterij gaat een hele shift mee en is in 2 uur opgeladen
  • Beschermingsklassen tot IP65
NIMMSTA Wearable barcode scanner

NIMMSTA Partner

Als enige implemenatiepartner van NIMMSTA in de Benelux zijn onze klanten verzekerd van de beste service. Onze medewerkers worden uitgebreid getraind en verzorgen integraties met andere apparatuur, software tools en jouw ERP of WMS. We beschikken over deskundigen op zowel het logistieke procesniveau als het IT-netwerkniveau. Zo weet je zeker dat je vorstelijke ondersteuning krijgt bij de implementatie.

Demo & Consult

Vraag nu een gratis consult aan voor jou en je collega’s met een van onze logistieke specialisten, bij jou op locatie. Wat je kun je verwachten?

  • Een vrijblijvend gesprek over jouw operatie
  • Uitgebreid advies over toepassen van NIMMSTA op jouw locatie
  • Testen met een demo model van de NIMMSTA Standard Range of Mid Range

Laat je gegevens achter en je wordt zo snel mogelijk gebeld om een afspraak te plannen.

Demo & Consult

Vraag nu een gratis consult aan voor jou en je collega’s met een van onze logistieke specialisten, bij jou op locatie. Wat je kun je verwachten?

  • Een vrijblijvend gesprek over jouw operatie
  • Uitgebreid advies over toepassen van NIMMSTA op jouw locatie
  • Testen met een demo model van de NIMMSTA Standard Range of Mid Range

Laat je gegevens achter en je wordt zo snel mogelijk gebeld om een afspraak te plannen.

Profielfoto van Randy van den Brink van CaptureTech
Christoph Lambot
Randy van de Brink Christoph Lambot
Logistiek specialist Logistiek specialist

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close